Övervakning av insamling

På Översiktssidan visas hur stor andel av alla mätvärden som är insamlade. Statistiken är uppdelad på månadsvärden, dygnsvärden och timvärden. Det finns även länkar till en lista som visar vilka mätpunkter som fortfarande saknar mätvärden.

Vilka mätpunkter anses sakna värden?

Metry definierar saknade mätvärden genom att kontrollera senaste tillgängliga förbrukningsvärde per tillgänglig upplösning. I listan över mätpunkter kan ni se vilka upplösningar som saknas och vilka som övervakas. Saknade upplösningar är röda, annars är de blå. Om upplösningen inte övervakas så saknas symbolen.

Vad räknar Metry som ett saknat värde?

Upplösning

Definition saknat värde

Förklaring

Måndsvärde

När föregående månad saknar värde

Eftersom innevarande månad inte har ett fullständigt värde, räknas föregående månad som senaste

Dygnsvärden

Senaste dygnsvärde är mer än 2 dagar gammalt

Eftersom dygnsvärden normalt rapporterats dagen efter är gränsen satt till 2 dagar. Annars skulle systemet varna för normala förseningar

Timvärden

Senaste timvärdet är mer än 48 timmar gammalt.

Eftersom timvärden normalt rapporterats dagen efter är gränsen satt till 48 timmar. Annars skulle systemet varna för normala

Finjustera övervakningen

Du kan själv ställa in övervakningen per mätpunkt, genom att välja en mätpunkt och därefter fliken Övervakning. Normalt behöver man inte justera själv eftersom system försöker välja den mest lämpliga konfigurationen.

Men om du exempelvis vill

• Stänga av övervakningen för en mätpunkt genom att välja “Ingen övervakning” under “Förbrukningsvärden som övervakas”
  • Övervaka fler storheter. Användbart för exempelvis fjärrvärme och om ni vill att både flöde och energi ska övervakas.
  • Justera övervakad upplösning. Det görs under “Förbrukningsvärden som övervakas”