Vad är Tillfälligt aktiva?

“Tillfälligt aktiva” mätpunkter innehåller en lista på alla mätpunkter som du har tillfälligt aktiverat. Du kan flytta mätpunkter som du är tillfälligt intresserad av hit. Dessa mätpunkter kommer endast vara synliga i användarportalen och inte i tredjepartstjänster.

Det kan exempelvis vara bygg-el, vakanser eller andra tillfälliga anläggningar som ni väljer att spara här.

Vid flytt av mätpunkter till “Tillfälligt aktiva” kan du lägga till en kommentar på samtligt flyttade mätpunkter.
För kommentar: När du flyttat mätpunkten/mätpunkterna till “Tillfälligt aktiva” kommer det upp en svart ruta i mitten längst ner på din skärm. Det står “Flyttad till tillfälligt aktiva Lägg till kommentar”. Klicka på “Lägg till kommentar” för att lägga till information om flytten för att informera dig och dina kollegor.

Du kan när som helst flytta en mätpunkt till “Tillfälligt aktiva” från Aktiva mätpunkter, Inkorgen eller Papperskorgen. Metry fakturerar användaren månadsvis, i efterskott och baserat på antal “Tillfälligt Aktiva” mätpunkter som någon gång under föregående månad varit tillfälligt aktiva.

Läs mer om hur det fungerar att lägga till en påminnelse på mätpunkter